Slik skaffer du Premier League-billetter

Anfield_seter_01

Å skaffe billetter til kamper i Premier League kan være både dyrt og vanskelig, men det finnes en del tips som kan gjøre det enklere og rimeligere.

Mange tusen nordmenn reiser på fotballtur hver eneste helg, så vi har laget to guider. Denne for billetter og en stor guide for gode fotballhoteller for alle klubbene i Premier League. For samtlige klubber er den absolutt rimeligste måten å skaffe seg billetter på, å bli medlem av klubben. Da får du forkjøpsrett på billetter under medlemssalg og kan kjøpe fly og hotell selv. På denne måten sparer du mange tusen kroner per tur. En annen løsning er å melde seg inn i lagets norske supporterklubb, som ofte har tilgang på billetter, og ta det gjennom dem. I tillegg finnes det utallige byråer, både offisielle og uoffisielle som tilbyr billetter og pakker med billett og hotell.

pl

Kjøper man av et reiseselskap så er det et par ting man bør sjekke. Det er alltid en fordel om de er offisielle samarbeidspartnere, det gir en ekstra trygghet. I tillegg anbefaler vi at man bruker selskaper som er medlem av reisegarantifondet (RGF) hvis man bruker de norske. En siste ting er å sjekke vilkårene, fordi enkelte selskaper tilbyr langt dårligere vilkår enn andre, spesielt dersom kamper flyttes.

Ving er store på engelsk fotball da de var eid av Thomas Cook før disse gikk konkurs. Liverpools, Chelseas og Tottenhams norske supporterklubber har avtale med Ving, noe som krever medlemsskap i de respektive supporterklubber. De tilbyr også pakkeløsninger til Manchester Uniteds hjemmekamper. Langt fra den rimeligste løsningen, men en trygg og grei løsning for de som reiser på tur første gang.

Viagogo er et stort internasjonalt selskap som tilbyr videresalg av billetter, og de har offisielt samarbeid med flere fotballklubber. I Premier League noen klubber samarbeid med Viagogo, blant andre Newcastle og Manchester City. Tidligere hadde noen klubber også avtale med StubHub, men det er det ikke akkurat nå.

Vi har ingen erfaring med de nevnte selskapene, for vi kjøper billetter via klubbene i de aller fleste tilfellene. Vi vet også at det finnes en rekke grupper på Facebook som tilbyr salg og kjøp av fotballbilletter, samt brukere på Twitter. Vis varsomhet ved kjøp og salg med ukjente eller folk uten referanser.

For Liverpools del finnes det flere seriøse aktører i markedet. Liverpoolreiser tilbyr offisielle hospitalitybilletter, mens Liverpooltravel og Liverpooldrømmer er trygge leverandører.

Men skal du altså skaffe deg de aller billigste billettene, så bør du lese vår store oversikt over hver enkelt klubb. Husk at dette er billetter blant hjemmefansen:

Arsenal: Medlemmer av den norske supporterklubben kan søke om billetter gjennom dem. Krav om medlemsskap for alle som skal ha billetter. Direkte fra klubben er mulig til for eksempel Ligacupen, mens Premier League-billetter stort sett krever medlemsskap hos Arsenal. Info hos Arsenal her.
Hotellanbefaling: London House Hotel

Aston Villa: Utenom de store lagene er det mange Villa-fans i Norge. Supporterklubben har billetter, sjekk med dem. Som for andre må du være medlem for å kjøpe billetter. Mer informasjon finnes på klubbens hjemmeside.
Hotellanbefaling: Holiday Inn Express Snow Hill

Brentford: Nyopprykket lag som spiller hjemmekampene på Brentford Community Stadium med svært begrenset plass. Stadion tar bare 17.250 tilskuere. Har nok en begrenset supporterskare i Norge, men har egen supporterklubb med Facebook-gruppe. Klubben krever medlemsskap / FanID - les mer her.
Hotellanbefaling: Adagio Aparthotel Brentford

Brighton & Hove Albion: Brighton har en norsk supporterklubb som har tilgang på et begrenset antall billetter som medlemmer kan søke/kjøpe. Direkte fra klubben bør man være medlem, mens enkeltkamper kan være tilgjengelig på såkalt general sale. Les mer på klubbens hjemmeside.
Hotellanbefaling: Jurys Inn Brighton Waterfront

Burnley: Turf Moor har en kapasistet på knappe 21.500, så det er ikke allverdens med plass her heller. Samtidig har de et tilskuersnitt under 20.000 selv i Premier League, så det er mulig å få billetter i hjemmeseksjonen på de mindre populære kampene. Mot storlagene er det nok nokså fullt uansett. Medlemsskap anbefales. Burnley har en egen supporterklubb i Norge.
Hotellanbefaling: Holiday Inn Express Hotel Burnley

Chelsea: Liten stadion med tanke på interesse og beliggenhet. Skal du kjøpe direkte fra klubben bør du være medlem i Chelsea. Den norske supporterklubben har en god ordning med billetter, men den krever medlemsskap i både supporterklubben og hos Chelsea. De har ikke et fast antall billetter til kampene. Les mer hos supporterklubben eller på klubbens hjemmeside.
Hotellanbefaling: London House Hotel

Crystal Palace: Stemningen på Selhurst Park er magisk, men her er det ikke enkelt å oppdrive billetter. Selv ikke den norske supporterklubben har en veldig god ordning her, men noen av supporterklubbens medlemmer har sesongkort som gjøres tilgjengelig via supporterklubbens hjemmeside. Kun medlemssalg direkte fra klubben.
Hotellanbefaling: London House Hotel

Everton: En av klubbene der det er en fair sjanse for å kjøpe billetter direkte fra klubben, og noen kamper også på "general sale", altså salget for alle. Medlemmer har selvfølgelig fortrinnsrett og klubben legger ut billettinfo her. Medlemmer i den norske supporterklubben kan bestille gjennom dem.
Hotellanbefaling: Adagio Aparthotel Liverpool City Centre

PL-fotball tilbake på Elland Road i Leeds. Bildet er fra Leeds - Watford i Championship 2015.

Leeds: Den gamle storheten var tilbake i Premier League forrige sesong, og nok en gang kunne man oppleve PL-fotball på legendariske Elland Road. God kapasitet og god sjanse for billetter for ikke-medlemmer rundt én uke før kamp. Medlemmer får tilgang to uker før kamp. Den norske supporterklubben henviser til klubbens hjemmesider.
Hotellanbefaling: Jurys Inn Leeds

Leicester: Etter suksessen i Premier League 15/16 er nok ikke interessen for Leicester blitt mindre og Leicester har etablert seg blant de større i PL de siste årene. Den norske supporterklubben disponerer fem sesongkort som fortrinnsvis brukes av medlemmer. Det anbefales at du er medlem i Leicester for å få tak i billetter direkte fra klubben.
Hotellanbefaling: Leicester Mariott Hotel

Anfield_01
Anfield har blitt bygge ut de siste årene og nå skal kapasiteten utvides til over 60.000.

Liverpool: Selv etter utbyggingen av Main Stand har Liverpool en liten stadion sammenlignet med interessen. Her er du nædt til å ha medlemsskap i klubben og ofte bør du ha såkalt credits (kamper fra foregående sesong) på medlemsskapet for å få tak i billetter. Liverpools norske supporterklubb har en dårlig ordning for sine medlemmer og samarbeider med Ving for salg av pakker med hotell og billett. Det gjør dette nokså kostbart. Utenom klubben og Ving finnes det flere leverandører som leverer billetter og pakker der vi anbefaler liverpoolreiser.no (offisielle hospitalitybilletter, samt liverpooltravel.no og liverpooldrommer.no.
Hotellanbefaling: Adagio Aparthotel Liverpool City Centre

Manchester City: Virker som det er vanskelig å få tak i på general sale, men en del lettere som medlem. I tillegg har Manchester City avtale med Viagogo som videreselger billetter. Den norske supporterklubben disponerer 65 sesongkort som kan brukes av deres medlemmer.
Hotellanbefaling: Holiday Inn Express MEN Arena eller Motel One Piccadilly.

Old Trafford eksteriør
Utenfor Old Trafford.

Manchester United: I praksis kun for medlemmer som for de fleste andre av de store klubbene. Den norske supporterklubben arrangerer turer som inkluderer hotell og billett for dem som er medlemmer i både supporterklubben og United. For info fra klubben angående billetter, sjekk her.
Hotellanbefaling: Holiday Inn Express MEN Arena eller Motel One Piccadilly.

Newcastle: Her var det før sesongen mulig å få tak i sesongkort, og de senere årene har det vært godt med tilgjengelige billetter på St James´Park. Et visst antall dager før får sesongkortinnehavere muligheter til å kjøpe ekstra billetter og 30 dager før kamp får medlemmene. 7-10 dager før slippes ledige billetter på åpent salg, og de siste årene har det vært ledige billetter til flere kamper. Oppdatert billettinfo fra klubben leser man her. Supporterklubben har også tilgang til billetter, men man må være medlem for å lese hvordan dette fungerer. Har også avtale med Viagogo om salg av billetter.
Hotellanbefaling: Sandman Signature eller Premier Suites

Norwich: Den skandinaviske supporterklubbens hjemmeside var nede da denne guiden ble oppdatert, men de har en Facebook-side der man kan finne noe informasjon. Har et ganske høyt tilskuersnitt på sine hjemmekamper, så man bør være medlem for å være sikret billett.
Hotellanbefaling: Holiday Inn Norwich City

Southampton: Den norske supporterklubben er kanskje ikke så stor, og de gjør seg dessverre litt utilgjengelig. Du kan lese noe på Facebook-siden, ellers foregår mye i mer eller mindre lukkede grupper og nettsteder. Tidligere sesonger har det vært relativt gode muligheter for å få tak i billetter via åpent salg direkte fra klubben, men man må registrere seg med konto og usikkert om man må betale medlemsskap.
Hotellanbefaling: Novotel Southampton

Tottenham: Med nye Tottenham Hotspur Stadium og en kapasitet på nesten 63.000 er nok mulighetene for billetter større enn på White Hart Lane. Har en veldig god oversikt på hjemmesiden når billettene slippes for salg, men trolig må man eller bør man være medlem. Gode muligheter mot de mindre lagene. Tottenhams Venner tilbyr medlemmer mulighet for å kjøpe billetter.
Hotellanbefaling: London House Hotel

Vicarage Road, Watfords stadion
Vicarage Road i 2009.

Watford: Det er noen sesonger siden de var i Premier League sist, men i Championship var det null problem å få billetter uten å være medlem, selv på populære kamper. Det lønner seg imidlertid å være medlem, da man får tilgang til billettene tidligere. Sjekk ut klubbens hjemmeside for info. Har en Facebook-side for den norske supporterklubben.
Hotellanbefaling: London House Hotel

West Ham: Har relativt god kapasitet er vår erfaring, utenom mot topplagene, og dermed ok muligheter for billetter på åpent salg. Medlemsskap anbefales for å kommer foran i køen, men kanskje London-laget med best muligheter for å se PL-fotball. Mer info om billetter og salg finner du på klubbens hjemmeside. Den skandinaviske supporterklubben disponerer noen sesongkort, men du må være medlem og innlogget for å lese mer om hvordan dette virker.
Hotellanbefaling: Holiday Inn Express Stratford

Wolverhampton: Har ingen offisiell norsk supporterklubb, men den uoffisielle VikingWolves finnes. Hjemmebilletter legges ut for salg her, men det kan være stor rift om dem da Molineux har en kapasitet på 31.700 og Wolverhampton har et tilskuersnitt på over 31.000 i Premier League.
Hotellanbefaling: Novotel Wolverhampton

Denne guiden er oppdatert per august 2021. Inneholder den feil, gi oss gjerne beskjed.

Her kan du finne gode tilbud på tog i England.