Guide: Slik får du best Liverpool-tur

Vi har laget en guide om billetter og hoteller, men her kommer en komplett guide for én by og klubb slik at man kan få mest mulig ut av sin Liverpool-tur.

REKLAME – Denne posten inneholder lenker til samarbeidspartnere og er merket med denne fargen.

Denne guiden kan selvsagt også brukes om Everton, siden det meste handler om byen og ikke klubben, men vi har sett en økende interesse og mange spørsmål knyttet til fotballturer til Liverpool. Derfor tenkte vi å dele så mye vi kan om denne kunnskapen slik at dere også kan få mest mulig ut av deres Liverpool-tur.

Først: Det viktigste når man skal på fotballtur er billetter. Samtidig er dette også noe av det vanskeligste. Vi har laget saken om hvordan du skaffer deg billetter til Premier League, men det betyr ikke at det er enkelt. For Liverpools del er ekstrem pågang kombinert med relativt dårlig kapasitet på Anfield. For bortekampene er det enda vanskeligere og veldig dyrt. Spesielt kampene i London koster veldig mye og du bør ha gode kontakter. For samtlige klubber er den absolutt rimeligste måten å skaffe seg billetter på, å bli medlem av klubben.

Vi har også laget en guide over gode fotballhoteller for alle klubbene i Premier League.

Anfield_panorama_web
Panoramautsikt helt øverst på Anfield.

Kjøper man av et reiseselskap så er det et par ting man bør sjekke. Det er alltid en fordel om de er offisielle samarbeidspartnere, det gir en ekstra trygghet. I tillegg anbefaler vi at man bruker selskaper som er medlem av reisegarantifondet (RGF) hvis man bruker de norske. En siste ting er å sjekke vilkårene, fordi enkelte selskaper tilbyr langt dårligere vilkår enn andre, spesielt dersom kamper flyttes.


Ving er store på engelsk fotball da de tidligere var eid av Thomas Cook. Liverpools, Chelseas og Tottenhams norske supporterklubber har avtale med Ving, noe som krever medlemsskap i de respektive supporterklubber. De tilbyr også pakkeløsninger til Manchester Uniteds hjemmekamper, les mer om dem på United.no. Langt fra den rimeligste løsningen, ofte langt dyrere enn uoffisielle leverandører, men en trygg og grei løsning for de som reiser på tur første gang.

Viagogo er et stort internasjonalt selskap som tilbyr videresalg av billetter, og de har offisielt samarbeid med flere fotballklubber. I Premier League har de samarbeid med Manchester City og Newcastle.

Vi har ingen erfaring med de nevnte selskapene, for vi kjøper billetter via klubbene i de aller fleste tilfellene. Vi vet også at det finnes en rekke grupper på Facebook som tilbyr salg og kjøp av fotballbilletter, samt brukere på Twitter. Vis varsomhet ved kjøp og salg med ukjente eller folk uten referanser.

REKLAME: Skal du ut og fly? Finn de beste og billigste alternativene hos Momondo, Expedia eller direkte hos KLM eller Lufthansa.

Men skal du altså skaffe deg de aller billigste billettene, så bør du lese vår store oversikt over hver enkelt klubb. For Liverpools del er Anfield en veldig liten stadion interessen tatt i betraktning selv om Main Stand ble utvidet for noen sesonger siden. Nå er det vedtatt at Anfield Road End skal utvides og kapasiteten fra 2023 skal være på rundt 61.000.

Hjemmekampene er alltid utsolgt og det kreves medlemsskap for å få billetter direkte fra klubben. Faktisk kreves det stort sett at du har såkalt credit, altså kamper fra foregående sesong registrert. Liverpools norske supporterklubb har dessverre en dårlig ordning for sine medlemmer og samarbeider med Ving for salg av pakker med hotell og billett. Det gjør dette nokså dyrt. Utenom de nevnte leverandørene tilbyr liverpoolreiser.no offisielle hospitalitybilletter og det finnes andre trygge leverandører av pakker der liverpooltravel.no og liverpooldrommer.no er blant de mest brukte og som vi kan anbefale..

Er man førstereis kan det være greit å bruke de offisielle kanalene, slik at man er 100 prosent sikker på sin første Liverpool-tur.

Overnatting

Sponset lenke: Få et godt tilbud på hotell i Liverpool her

Hotellovernatting i Liverpool trenger ikke være dyrt, dersom man er tidlig ute. Vi har fått dobbeltrom nede i 200 kroner per person, per natt, og leilighetshotell for 300 kroner per person, per natt. Tidligere har det vært slik at e færreste av hotellene i England hadde tomannsrom, altså rom med to enkeltsenger. Det har blitt noe bedre de siste årene, men greit å tenke gjennom dersom man ikke kjenner dem man reiser med så godt. Av de vanlige hotellene er The Resident Liverpool (Tidligere The Nadler) vårt soleklare førstevalg, gjerne sammen med The Shankly Hotel og Hope Street Hotel der spillerne bor på hjemmekampene.

Leilighetshoteller er populært og vi falt veldig for Adagio Aparthotel Liverpool City Centre som ligger kort gange fra Liverpool Lime Street Station. Fordelen er er et lite kjøkken som gjør at man kan lage seg litt frokost eller lunsj selv. Selv har vi bodd der fem netter til en veldig rimelig penge, rundt 300 kroner per person, per natt. To familier bodde også i hver sin leilughet på det som nå heter Cove Paradise Street, tidligere Bridgestreet at Liverpool One.

adagioliverpool2

Vi kommer jo ikke unna det norskeide og drevne hotellet Hotell TIA oppe ved Anfield. Området rundt stadion er ikke alltid like sjarmerende, men Hotel TIA tilvyr åtte gjesterom og fin atmosfære i umiddelbar nærhet til Anfield. De arrangerer ofte tilstelninger knyttet til Liverpool og kamper.

Sponset lenke: Få et godt tilbud på hotell i Liverpool her

Absolutt billigst var smarthotellet Tune Hotel Liverpoolmen vær obs. Dette er et smarthotell, der alt koster penger. Dersom ingen av disse faller i smak er både Ibis Style Dale Street bra, og vil du legge igjen enda mer penger så anbefaler vi både Radisson Blu og Malmaison. Skal man andre steder i England har vi laget en guide med hotelltips i alle byene med Premier League lag

Din Liverpool-tur

De aller fleste spørsmålene vi får om Liverpool-tur er hvordan man kommer seg til Liverpool. Her er det flere måter, alt avhengig av hvor du lander. Fra august 2018 startet Widerøe flyrute direkte mellom Bergen og Liverpool. Denne har vært populær, men er nå suspendert under pandemien. Det er uansett eneste direkterute fra Norge til Liverpool per nå, og alternativene er da å fly til andre flyplasser i England. Manchester og London er nok mest aktuelt, men Newcastle kan være et alternativ for folk på Vestlandet.

Manchester er det enkleste, selv om flyplassen der er beryktet. Ankommer man Manchester så drar man videre med tog/bil/taxi til Liverpool som er litt under en time å kjøre. Samtidig er det en svært populær rute i fotballsesongen, og prisene deretter. I Norge har SAS direkteruter til Manchester fra Stavanger, Bergen og Oslo. De har også flvning med mellomlanding i København som et alternativ. Norwegian har direkteruter fra Oslo, Bergen og Stavanger.

Merk at de fleste flyrutene nå er suspendert under pandemien, så det er litt usikkerhet rundt hva som er tilgjengelig høsten 2021.

REKLAME: Skal du ut og fly? Finn de beste og billigste alternativene hos Momondo, Expedia eller direkte hos KLM eller Lufthansa.

Å fly til Liverpool hadde vært det enkleste for mange, men tilbudet til John Lennon International Airport (LPL) er sterkt begrenset etterhvert. Ryanair hadde ruter fra Torp og Rygge, men har kuttet disse. Widerøe er derfor alene om flygninger direkte til Liverpool. Av andre selskaper så er KLM via Amsterdam det enkleste og raskeste, men Lufthansa via Frankfurt og Air France via Paris er alternativer. Prismessig kan man være heldig å få tur/retur under 1000-lappen, men erfaringsmessig må man ut med en god del mer i fotballsesongen.

Via Manchester

Når man kommer til Manchester har du et par valg for å komme seg til Liverpool:

Tog: Går tog uten togbytte fra Manchester Airport til Liverpool Lime Street én gang i timen. Utenom peak-time koster det rundt £17 tur/retur. Tidligere var det samme pris for forhåndskjøp som på stasjonen, men det kan være lurt å sjekke pris og kanskje forhåndsbestille her for de laveste prisene. Via Manchester går det oftere tog, men da må man bytte tog i sentrum av Manchester. Raskeste tog mellom Manchester sentrum og Liverpool sentrum tar under 40 minutter. Vi anbefaler tog dersom man er færre enn fire reisende, med mindre man går sammen med andre om taxi.

Taxi: Flere enn fire reisende vil det svare seg å spleise på en taxi – en forhåndsbestilt taxi fra Liverpool vel å merke! Koster vanligvis rundt £50 én vei, så dersom man er fire, blir det drøye ti pund per person, og du kommer direkte til hotellet. Vil på det varmeste anbefale Mark Wall, som til tross av at han er Everton-supporter, er en fantastisk hyggelig mann som leverer topp tjenester.

Sjåføranbefalinger:

Mark Wall: +44 7841 235842
John Bernie: +44 7737 228052
Ian Crabtree: +44 7976 177439
Cyllenius Travel: +44 7788 423986

Buss: Et rimelig alternativ, tar rundt 50 minutter uten særlig trafikk, og helt greit. Prisene kan du få til under £5 per person, per vei. Søk etter priser på buss og tog hos The Train Line.

Leiebil: Å leie bil i UK er relativt billig og vi har hatt leiebiler under 200 kroner per døgn! Et klart alternativ dersom man er flere til å spleise og det er ikke så ille å kjøre på feil side av veien. Bensin og parkering kommer i tillegg. Søk direkte hos mange leverandører her hos oss.

Via London

Dersom man kommer til London er det mye av de samme alternativene, men i en annen prisklasse.

Tog: Enklest, rimeligst og mest effektivt. Avanti West Coast (man kan booke til samme pris på lenken) går fra Euston til Liverpool Lime street flere ganger i timen og det er fullt mulig å finne gode priser. Normalt er beste pris cirka £28 per person, per vei, men vi har kommet over tilbud helt nede i ti pund per vei! Sjekk her for de beste tilbudene. Man må i tillegg komme seg til Euston. Fra Heathrow kan man ta tube inn til sentrum og så videre til Euston. Eventuelt kan man ta Heathrow Express til Paddington station og så videre.

Fra Gatwick kan man ta Gatwick Express til Victoria, så tube eller taxi videre til Euston. Eventuelt kan man ta toget til St. Pancras og så gå/taxi/tube til Euston. Fra Stansted går Stansted Express til Liverpool Street station.

Hos The Train Line kan du søke for hele reisen hvis du ønsker og få en totalpris.

Taxi: Taxi fra London til Liverpool er dyrt og noe vi ikke anbefaler. Koster fort 2000-3000 kroner per vei. Siste utvei er vår mening. Snakk med de samme sjåførene som er listet opp over som kan gi deg en god pris.

Buss: Rimelig alternativ, men det tar jo noe tid å sitte i buss gjennom England. National Express har bussruter over hele England også til og fra flere av de store flyplassene. Fra London til Liverpool koster det under £8 for de billigste billettene! Bussbilletter finner du her sammen med togbilletter.

Leiebil: Som for Manchester – et fullgodt og rimelig alternativ dersom man er flere. Få gode tilbud direkte her hos oss!

Restaurant-tips i Liverpool

Skal du ha kjøtt? Burger? Pizza? Vegetar? Liverpool har som alle andre byer det meste av restauranter i alle prisklasser og type kjøkken. Og spør du noen, vil du sannsynligvis få veldig mange svar. Mange er også opptatt av hvor man kan treffe spillere.

En sikker vinner er San Carlo i Castle Street. Her får du italiensk mat av høy kvalitet, til en helt ok pris. Pasta, pizza, biff, risottoer, ja det meste. Her dukker det av og til opp spillere, sist vi var her satt Firmino og Salah i andre etasje og spiste! Veldig mye folk og travelt på kveldstid i helgene, så regn med nokså høyt støynivå. Gino D`Acampo er et veldig godt alternativ dersom dere vil ha italiensk på menyen.

San Carlo Liverpool - Lobster risotto
Risotto med hummer på San Carlo. Meget bra!

Bem Brasil ble vi anbefalt før vi kom til Liverpool, og vi ble skuffet. Konseptet er i utgangspunktet veldig greit: Spis så mye du vil – der man forsyner seg av tilbehør fra en buffet – så kommer kelnerne med ulike typer kjøtt rundt til bordene. Kvaliteten på kjøttet var middels, og de kom for eksempel ikke med det beste kjøttet før helt til slutt, og da begynte vi å bli mette. Helt ok, men til den prisen ble vi faktisk litt skuffet over kvaliteten. Fazenda er det beste alternativet, men også Viva Brazil eller  Alma de Cuba er også en svært populær restaurant, og som har et veldig kult lokale!

Liker du burger er Almost Famous Burger et must dersom man besøker Liverpool. Kanskje Englands beste burger? Ikke mulig med bordbestilling, så beregn litt ventetid under de mest populære tidspunktene. Her blir du mett og går smilende derfra. Byron Burger leverer også god burgermat, men opplevelsen er ikke den samme som på Almost Famous. Minus for litt kjedeligere lokale. Ligger veldig sentralt på Liverpool ONE.

Skal dere kjøre den litt opp og spise på de bedre (og dyrere) restaurantene i Liverpool så er det ofte The Art School, Panoramic 34 og 60 Hope Street som trekkes frem som de tre beste restaurantene i Liverpool.

Andre tips i Liverpool

Liverpool ONE - Liverpool-tur
Kjøpesenteret Liverpool ONE i sentrum av byen.

Når det kommer til musikk er det jo The Beatles som Liverpool er kjent for. På The Beatles Story i Albert Dock kan man gjenoppleve The Beatles´storhetstid. Det finnes også flere sightseeing-turer som tar deg med til kjente Beatles-steder i byen. Mens man først er rundt Albert Dock kan man like godt ta seg en matbit eller noe å drikke. Her er det flere restauranter og barer i et flott, maritimt miljø.

Omvisning på Anfield bør være på de fleste Liverpool-supporterers bucket list. Her får man se Anfield på innsiden og høre gode historier fra tidligere tider. Nå åpner de endelig hjemmegarderoben igjen, etter at disse har vært stengt på grunn av utbyggingen. Vi anbefaler å ta en legendetur, altså med en av Liverpool-legendene som guide. Phil Thompson for eksempel er veldig morsom som guide!

Shopping er det også muligheter for. Liverpool ONE er et utendørs kompleks med både butikker, kino og restauranter. Hele 170 butikker omfattes av senteret. Her har også både Liverpool FC og Everton FC supporterbutikker.

Legends Tour Anfield with Phil Thompson Liverpool-tur
Omvisning med Liverpool-legenden Phil Thompson var veldig bra. (2015)

Liverpool med barn

Mange familier drar over til Liverpool, først og fremst for å se kamp. Men hva er det å se utenom kampene? Vi har testet litt ulike alternativer med barn mellom fem og ti år.

Selve kampen er greit, her gjelder det å ha greie seter der ungene ser godt. Vi anbefaler ikke billetter på The Kop for de minste, det har de veldig lite utbytte av, spesielt i kamper der det er en del trøkk og folk står nærmest kampen gjennom. Langsidene er derfor et godt alternativ, gjerne i nærheten av The Kop, så de får med seg den gode stemningen.

En slik får alle med seg på omvisning på Anfield.

Omvisningene på Anfield har blitt endret etter utbyggingen av Main Stand, og det er nå en omvisning du gjør på egenhånd i ditt eget tempo. Det har sine fordeler og noen ulemper. For det første kan det være mye folk, og du går i kø, på populære tidspunkter i helgene. Vi brukte veldig mye tid på de øverste etasjene, noe ungene syntes var litt kjedelig. Det er tross alt garderobene og nede ved banen de var kommet for å oppleve. Vi gikk en søndag etter kamp, med oppmøte klokken 12.00. Da var det kø langt ut av dørene, og veldig mange mennesker som skulle på omvisning. Vi måtte derfor vente flere steder for å komme oss videre. Den nye omvisningen fungerer slik at man har et mininettbrett med headset, der man får se bilder, høre lyd, videoer og annet gjennom stadion. Fint opplegg, men det er kun på engelsk (og noen andre utvalgte språk), og ingen skandinaviske språk. Dermed forsvant mye av vitsen for ungene som ikke var veldig stødige i engelsk. Et av nettbrettene gikk også tom for strøm (!) omtrent halvveis.

Et besøk i en av de tre supporterbutikkene er et must! Vi valgte å gjøre dette utenom kampdag, da det var litt roligere. På våren er det ofte mye utsolgt, og vanskelig å få tak i enkelte ting som for eksempel hjemmedrakten.Så det store spørsmålet: Hvordan får man sett eller møtt spillerne? Jo, den absolutt beste måten å komme nær spillerne på, er å møte opp utenfor spillerhotellet. Før hver hjemmekamp bor spillerne på Hope Street Hotel. Her spiser de frokost og har lagmøte. Av og til er spillerne ute og strekker litt på beina også etter frokost, altså går tur i nabolaget. En utmerket måte å få tatt bilder, få autografer etc. Rundt to timer før kampstart, reiser spillerne med buss fra hotellet til Anfield. Da kommer hele laget og støtteapparatet ut fra sideinngangen på hotellet og inn i bussen. Her er det glimrende mulighet til å komme tett på spillerne. Det er imidlertid ikke alltid de stopper og skriver autografer eller blir tatt bilder av.

Museene i Liverpool har gratis inngang og det er mye spennende å se. Spesielt Merseyside Maritime Museums utstilling om «Titanic» falt i smak hos vårt reisefølge. Liverpool Museum ligger rett i nærheten.