Hotelltest: Gaustablikk Høyfjellshotell

Et av årets mål under norgesferien var å gå på Gaustatoppen, og Gaustablikk Høyfjellshotell var derfor et naturlig valg. Det spørs om det blir et gjenblikk.

Denne anmeldelsen er mer grundig enn ellers, fordi her er det momenter som startet allerede ved bookingtidspunktet som spiller inn. For da vi søkte opp priser på et to-netters opphold fpå Gausta.com, fikk vi opp 4600 kroner for et normalt rom for en familie og 5100 for en suite. Da vi søkte på booking.com fikk vi derimot opp et familierom til 3200 på de samme datoene, og vi var veldig i tvil om hva vi skulle velge. Valget falt på det rimeligste alternativet, heldigvis skulle det vise seg.

Før ankomst hadde vi reservert tidspunkter for frokost og én middag om kvelden. Vi hadde også sendt en e-post og spurt om vi måtte booke tid i svømmebassenget. Da fikk vil til svar at ja, det måtte vi, men det var nå booket for oss.

Innsjekk


Førsteinntrykk er viktig, og her skal vi være ærlige: Gaustablikk Høyfjellshotell kom skjevt ut fra hoppkanten! E-posten om svømmebassenget kjente ingen til, noe som resulterte i at vi ikke fikk benyttet svømmebassenget i det hele tatt, og nettopp dette var en av grunnene til at vi valgte hotellet fremfor en av de mange ledige hyttene i området. Resepsjonisten var ikke veldig forståelsesfull for vår frustrasjon heller. Det viste seg også at hotellet ikke kjører rengjøring under oppholdet, så eventuelle nye rene håndklær må man hente selv i resepsjonen. Vi fikk et rom ikke langt fra resepsjonen.

LES OGSÅ: Hotelltest av Zander K i Bergen

Rommet

Selve rommet var bra. Vi fikk mot parkeringsplassen, noe som viste seg å være en god ting. Utsikten mot Gaustatoppen er fantastisk, men så står solen og steker mot rommet hele dagen og kvelden, så det blir fryktelig varmt på fine dager. Rommet inneholdt en dobbeltseng, en dobbel sovesofa, skrivepult, en liten tv og et lite bad, som likevel var stort nok. Rommene er virket å være relativt nyoppusset og renholdet før ankomst var bra.

Søvnkvalitet derimot var sånn middels. Ok seng, men ikke mer. God blending og dermed mørkt på rommet, men igjen som ellers i Norge: For varmt. I tillegg er det en del støy fra gangen, og det er mange som ikke viser hensyn når de skråler nedover hotellgangene nærmere midnatt.

Sovesofaen var heller ikke veldig komfortabel, men for en natt og to så går det for barn.

Frokost

Hotellfrokost er for hele familien et høydepunkt. Her var det godt utvalg i både brød og rundstykker, pålegg og det meste. Bacon glimret med sitt fravært med mindre du ville ha speilegg, men noen gode små pølser veide litt opp for baconmangelen. Eggerøren derimot, den var uspiselig.

Skal du ha niste koster det 65 kroner, noe som er en helt ok pris.

Dagen for utsjekk derimot så oppsto det en liten situasjon med frokosten. Utsjekk er 11.00 og vi booket tid til frokost 09.30 og hadde tenkt oss en rolig morgen med en tilhørende avslappende frokost etter å ha gått til Gaustatoppen dagen før. Problemet var bare at etter 20 minutter av frokosten kom personalet og minnet oss på at nå stengte kjøkkenet. Dermed ble det et lite «kaos» med alle som skulle sikre seg mat. Personalet virket litt stresset og vi følte oss lite velkomne. Flere andre gjester virket også misfornøyde med dette, for noen rolig og avslappende frokost ble det ikke!

Middag

Siden vi prøvde middagen også, så skriver vi litt om den opplevelsen også. Vi hadde blingset litt, så vi trodde vi kunne velge mellom a la carte-menyen og dagens tre-retter på kvelden. Det kunne vi ikke. Dermed var valget en tre-retter for de voksne og enten tre-retter eller hambugerbuffet for barn.

Dagens treretter besto av grillet ost med multer til forrett, ovnsbakt lange til hovedrett og en pannacotta til dessert.

Til å være et familievennlig hotell så var det veldig skuffende på barnas vegne på Gaustablikk Høyfjellshotell. For hamburgerne var ikke spiselige. Hamburgerbrødet var så tørt at det måtte skylles ned med cola og hamburgerne ihjel-stekte. Når to gutter som har trasket opp på Gaustatoppen og er skrubbsultne, ikke klarer å spise maten, så sier det litt om kvaliteten.

Tre-retteren lager du mye bedre selv, og jeg forventer ikke å bli servert lange på fjellet. Det viste seg at det var et kjøttalternativ for de som ikke spiser fisk, men det ble vi aldri opplyst om.

Dette måltidet var det dyreste vi hadde hele ferien, og var et av de dårligste. I motsetning til Haukeliseter Fjellstue, der maten var rimeligere og svært mange hakk bedre. Er du på besøk her tidlig i uken er det dessverre få alternativer i matveien. Rett over veien serveres det pizza disse dagene, mens senere i uken kunne man få grillmat også.

Aktiviteter

Her scorer Gaustablikk langt høyere. De fleste har nok mål om Gaustatoppen, men her kan du leie SUP, robåt, kano, trøbåter, sykler, spille padeltennis, bordtennis, shuffleboard, gå eller sykle en tur, fiske, sykle på en pump-track eller bare sitte og nyte utsikten mot nydelige Gaustatoppen.

I tillegg har de to flytende badstuer nede på Kvitåvatnet, der du sitter inne i badstuen og har den samme flotte utsikten mot toppen som oppe ved hotellet. Det så ut som det var en populær aktivitet. De har også en ganske velfungerende app som viser aktiviteter og tilbud.

Konklusjon

Rett etter innsjekk traff jeg noen tidligere kolleger. «Det er litt som en fabrikk dette» var deres kommentar. Og det viste seg at de fikk helt rett. Det var en fabrikk, litt sjelløst uten smak og finesse. Når det som står igjen etter oppholdet er utsikten mot Gaustatoppen, og kun det, så har man gjort noen feil.

Dersom målgruppen er familier, så må man legge til rette for at familiene trives. Hvis barna trives, så trives foreldrene. Hvis barna leker og har det gøy, bruker foreldrene penger i baren eller restauranten. Men da må kvaliteten på Gaustablikk Høyfjellshotell opp, mange, mange hakk.

«På gjenblikk» står det på skiltet i det du forlater hotellet. Akkurat nå tviler vi sterkt på det.