Hotelltest: Scandic Ørnen i Bergen

Scandic Ørnen i Bergen er et veldig nytt hotell som satser på konferansemarkedet i Bergen. Akkurat det var veldig merkbart. Dessverre.

En til to overnattinger rundt jernbanestasjonen i Bergen grunnet logistikk og parkering var ønsket, og rom med air condition ble søkt på. Ikke mange alternativene som kom opp, men Scandic Ørnen pekte seg ut på hotels.com. Prisen var ok, og valget falt på et superior rom som dermed ble noen hundrelapper dyrere enn alternativene. Rett før testet vi også Zander K som ligger i cirka samme område, bare på andre siden av jernbanestasjonen.

En særdeles god seng, men holder det?

Hotellet ligger ganske sentralt på sørsiden av Lille Lungegårdsvann, rett ved Bergen stasjon, Bygarasjen og Bystasjonen. Rett borti gata ligger også Grieghallen. Å spasere til Torgallmenningen og videre til Bryggen tar 10-15 minutter. Vi ankom med bil og skulle videre morgenen etter, så parkering på Bygarasjen var midt i blinken.

Hotellet er nytt, masse glass og metall og egentlig ganske fint. Men det blir litt sjelløst og upersonlig.

Innsjekk gikk veldig fint, og hyggelig betjening ga oss et fint rom som skulle være langt fra heis og trapper. Det fikk vi også og med utsikt mot byen.

Rommet var ganske lite i areal. Null problem med to personer og lite bagasje for én natt, men til å være superior rom, så var det ikke det helt store. Badet det samme, men effektivt og null problem.

Temperatur – igjen

Samtidig var det første vi bet merke i at temperaturen på rommet var høy. Air condition var det iallefall ikke. Med potensiell kveldssol rett mot store vindusflater ble alle gardiner trukket for, for å holde varmen ute de timene vi skulle tilbringe utenfor hotellet. En annen ting var at det var skuffende lytt mellom rommene. Naborommet hadde «full fest» allerede i 18.30-tiden og lyden bar godt.

Da vi ankom hotellet rundt 22.30 var det derfor spennende å se hvordan opplevd sovekvalitet ville være. Altså lyd, lys, temperatur og seng.

Utsikten var flott.

På naborommet var det fortsatt full fest og umulig å få sove. Faktisk så ille at vi ba resepsjonen om nytt rom. Heldigvis gikk festfølget ut rett etter og da ble det stille. Men skuffende at det var så mye lyd gjennom veggene og faktisk ut i gangen også.

Da det endelig var rolig kunne vi sjekke resten av punktene og det første var lys. I motsetning til hotellet vi testet kort tid i forveien, Zander K som hadde perfekt blending, var det store gliper ned mot gulvet og etter vår smak for mye lys inn på rommet.

Og nok en gang, dessverre en gjenganger på hoteller: Det er altfor varmt! Denne kvelden var det først sol, så flere timer med overskyet og litt regn, og vi hadde brukt gardinene til å holde varmen ute. Likevel var det for varmt på rommet og overhodet ingen mulighet til å justere mer enn vi allerede hadde gjort. Nytt og flott hotell, og så varmt, det er faktisk ikke godt nok.

Siste sjekkpunkt var seng, puter og dyner. Her skal Scandic Ørnen Bergen få ros: En av de beste hotellsengene vi har opplevd i Norge. Tipp topp!

Heldigvis kom ikke festfølget tilbake like høylytt så det ble en ok natts søvn, men altså for varmt og litt for lyst.

Kaotisk frokost

Dermed var det plutselig morgen og tid for å sjekke ethvert hotelloppholds andre høydepunkt, nemlig frokosten.

Frokosten manglet ingenting, faktisk det meste fantes der. Men kaos var det.

Scandic Ørnen Bergen kjørte ingen booking av tid eller lignende på frokost. Litt merkelig siden hotellet var fullbooket og potensielt kaos lett kunne oppstå.

Og for å være ærlig: Kaos er et beskrivende ord, og smittevern under frokosten? Stort sett fraværende. Ikke mange som forsøkte å holde meteren en gang.

Selve frokosten er innholdsrik og god, savnet ingen verdens ting. Men det var stressende atmosfære med så mange mennesker på en gang, og med en pandemi i bakhodet.

Scandic Ørnen er et safe valg på mange måter, spesielt om du liker store konferansehoteller med upersonlige rom og fellesområder. Liker du litt mer personlighet og sjarm, er Zander K og Grand Hotel Terminus bedre valg.

Men god seng, det skal de ha for!