Hotelltest: Zander K i Bergen

Hotell Zander K i Bergen var et nytt bekjentskap for oss, selv om hotellet åpnet dørene i 2017. Men sentral beliggenhet rett ved jernbanestasjonen, god pris og nærhet til E39 gjorde valget enkelt.

Denne gangen var det et kortere opphold, men vi fikk likevel testet hotellet skikkelig. Forventningene var egentlig ganske høye på forhånd etter å ha lest både anmeldelser og hørt andres erfaringer med hotellet.

Innsjekkingen gikk veldig fint, en hyggelig dame ordnet dette på kort tid. Hun kunne også opplyse om at det var en romoppgradering til superior dobbeltrom med fin beliggenhet. Det skapte enda større forventninger. Rommet var i femte etasje.

Selve plasseringen av rommet var så som så, rett ut av heisen og inn på rommet. Vi hater rom nær heiser og trapper, og vi burde selvsagt ha spurt om dette ved innsjekk. Men vel inne på rommet så hørtes nesten ikke lyden fra heisen i det hele tatt, så vi slo oss til ro med dette. Inntil videre.

Rommet er ikke stort, men det er godt utnyttet og føles litt romslig. Hvordan standardrommene på Zander K er, vites ei. Flott utsikt trekker opp, og både rommet og badet er tilrettelagt for rullestolbrukere, dermed noen kvadratmeter ekstra. Hva som gjør dette til et superior rom er uvisst, men det var et flott rom.

Søvnkvalitet

På grunn av relativt sen ankomst var det greit å sjekke luftkvaliteten og temperatur. Termostaten sto innstilt på 22 grader, noe som er for varmt, og det viste seg at det var mellom 23 og 24 grader på rommet ved ankomst. Heldigvis var det en frittstående «vifte» som vi hadde på en halvannen times tid. Denne hjalp noe, men temperaturen var fortsatt høy ved leggetid.

Dette bringer oss inn på våre hovedkriterier i testene, knyttet til søvnkvalitet: Sengekvalitet, lys, temperatur og lyd.

Siden vi startet med temperatur så kan vi like gjerne fullføre akkurat denne biten, for her er det overhodet ingen tvil: Rommet var for varmt! Da vi ankom var det overskyet i Bergen, men tenk hvis kveldssolen hadde stått rett på vinduene her? Det kunne blitt riktig så klamt. Sovetemperatur opp mot 24 grader er minst tre grader for mye.

Hva lys angår så var det tilnærmet perfekt! Til tross for enorme vindusflater var det god lysskjerming, så rommet ble helt mørkt. Veldig, veldig bra. Sengen var også veldig behagelig. God dyne, god madrass og kanskje litt trekk for putene som var litt rare. Fant aldri helt roen med putene. Men kvaliteten på sengen var veldig god totalt sett.

Da er siste punktet innen søvnkvalitet lydnivå. Støy. Alle hotellgjesters skrekk. På kvelden var ikke heisen en utfordring, men viften på rommet bråket altfor mye til å ha den på mens vi sov. Og faktisk, kjøleskapet på rommet bråkte veldig, veldig mye! Faktisk plagsomt mye og det stoppet jo aldri heller. Kanskje dette burde vært flyttet til et annet sted i rommet for å avgi mindre støy mot sengen? Noe burde iallefall gjøres.

Om morgenen derimot, da ble heisen plagsom. Folk skulle dra eller spise frokost og heismotoren ga fra seg en del lyd i morgenrushet. Derfor hater vi rom rett ved heisen!

God frokost

Bacon hører til en god hotellfrokost.

Badet virket veldig bra, med en god dusj og faktisk så varmt vann at temperaturen måtte senkes litt til, og dermed var det klart for siste høydepunkt på ethvert hotellopphold: Frokost!

Hotellfrokost er digg! Men hotellene har løst frokostene på ulikt vis gjennom pandemien. På forhånd hadde vi booket tid for frokost så det var relativt få mennesker på samme tid. Her overrasket Zander K positivt. Ikke fantastisk utvalg, men det utvalget som var, var veldig bra og smakte bra. Noe for enhver smak med andre ord.

Zander K er et flott hotell, relativt nytt, ok og sentral beliggenhet og prismessig kommer de svært godt ut. Hotellet eies av «De Bergenske» som også eier nabohotellet Grand Hotel Terminus. Rundt 1000 kroner for et ok dobbeltrom booket kort tid før avreise er mye hotell for pengene. Et hotell som dermed kan havne på «Ukens hotell»-listen vår. Så var det noen trekk for temperatur og litt støy, men alt i alt så får du kvalitet for prisen.