Scandic Byporten i Oslo er et helt greit hotell

Veldig sentralt og lett tilgjengelig, men utenom det er Scandic Byporten et høyst ordinært hotell.

Helg i Oslo, familie på fire, familerom. Scandic Byporten er ett av hotellene som har skikkelig familierom uten at barna må sove i vonde sovesofaer. En kjempefordel, men i ettertid en av de få fordelene.

REKLAME – Denne posten inneholder lenker til samarbeidspartnere og er merket med denne fargen.

Beliggenhet

Den store fordelen for Scandic Byporten er at det ligger supersentralt, praktisk talt i bygningskroppen til Oslo Sentralstasjon. Med andre ord har du hele Oslo lett tilgjengelig, og det er enkelt å komme seg dit.

292222080

Innsjekk

Innsjekkingen gikk fint og effektivt, men noe kluss med frokosttider. Vi forsto aldri helt om vi måtte velge et tidsrom for frokost eller ikke, om hver person måtte ha egen lapp, eller om det var bare å gi blaffen. Vi valgte det siste. Jeg bor ikke på hotell for å spise frokost klokken 07.30 i helgen. Vi fikk rom i fjerde etasje, fant heisen og dro opp på rommet. Resepsjonsområdet er ganske fint med en del sitteplasser, brettspill og et shuffleboard. Sistnevnte var nesten ubrukelig da vi var der, fordi det var tomt for sand.

IMG_7261

Rommet

Familierommene på Scandic Byporten er ikke store, med tanke på at fire personer bor der, så er de faktisk ganske små. Det går helt fint for to netter, men det er ikke på rommet du ønsker å oppholde deg. Siden vi besøkte Oslo på høsten så trengte vi ikke særlig varme klær og hadde dermed mindre bagasje. Midtvinters og minusgrader hadde det blitt trangt med en familie på fire og all bagasjen.

Selve rommet består av en dobbeltseng og en køyseng, samt en liten pult. Ellers er det lite dødplass. Badet er heller ikke stort, men godt utnyttet.

 

Søvnkvalitet

Vi ser alltid på kvalitet på madrass, dyner, puter, lys, støy og temperatur på hotellrommene. Sengen var god, det samme med puter og dyner. Fullt mulig å blende godt, for å få det mørkt når du sover. Temperaturen derimot, den var altfor høy og uten mulighet til å justere. Vi kan slå fast at det ikke er et hotell vi ønsker å bo på når det er sol og varmt. Støymessig var det ganske ok, med lite støy fra utsiden, men noe fra gang og ikke minst rommene over. Søvnkvaliteten er litt over middels totalt.

IMG_7269Frokost

Et av våre høydepunkt på hoteller er frokosten, noe vi alltid gleder oss til. Frokosten på Scandic Byporten er langt under en middels opplevelse. Den serveres i lokalene til Egon som er trange, rotete og etter vår smak, uegnet til hotellfrokost. Frokostsalen virker kaotisk, selv med lite folk. Ene morgenen var det en del folk som spiste frokost samtidig, og da ble det utrivelig. Maten helt grei. Bacon er et pluss, bløt og grøtete eggerøre, kun bløtkokte egg, pølser av varmmat. Ok utvalg i pålegg, mens brødmaten var så där. Frokosten var ikke noe vi vil huske til evig tid.

328715086

Valuta for pengene

Hotellrom i Oslo har blitt dyrt, av flere årsaker. Vi skal tilbake til Tigerstaden i vinter og har valgt et annet hotell, der vi får to dobbeltrom billigere enn ett familierom på Scandic Byporten. Det blir spennende. I Oslo er det flust med hoteller å velge mellom, så da er det kanskje greit å prøve noe annet. Et alternativ i Oslo er Amerikalinjen, men det er i en annen prisklasse. Scandic Victoria er også et godt alternativ. Med