Hotelltest: Amerikalinjen i Oslo

Amerikalinjen_10

Etter å ha hørt mye skryt om Amerikalinjen, kom endelig sjansen til å teste selv. I selveste gjenåpningshelgen!

Først av alt: Ingen vil bli skuffet over Amerikalinjen. Et topp hotell på absolutt alle måter og kanskje det aller beste hotellet vi har testet i Norge.

SPONSET: Linker i denne fargen går til våre samarbeidspartnere.

Hotellet ligger sentralt plassert rett ved Oslo S. I seg selv er plasseringen middels, det er jo ikke byens mest attraktive strøk synes vi, men det er nært alt du ønsker av Oslo og kommer du fra Gardermoen er det drøye 100 meter fra Flytoget.

Inne på hotellet er det ikke en stor og prangende resepsjon som i mange andre hoteller. Sannsynligvis er det kun én ting med hele hotellet som er minimalistisk, og det er selve resepsjonen.

Amerikalinjen_03

Stille rom

Innsjekk gikk fint og effektivt. Ingen spørsmål om eventuelle ønsker om oppgraderinger eller lignende. Nå kan det hende det skyldes at hotellet var fullt denne helgen, men noen kan være villige til å legge noen ekstra kroner på oppgradert rom for en helg.

Vi fikk rom i fjerde etasje og inn mot bakgården. I alle hotellbookinger ønsker vi rolig rom og langt fra heis. Dermed unngår man mye trafikk utenfor rommet. Alt dette ble hensyntatt og rommet var stille som bare det. Selve rommet er ikke gigantisk, men svært godt utnyttet og føles virkelig romslig. En stor og god dobbeltseng, en pult med stol, et stort skap og ellers godt med albuerom på selve rommet.

REKLAME: Skal du ut og fly? Finn de beste og billigste alternativene hos Momondo, Expedia eller direkte hos KLM eller Lufthansa.

Amerikalinjen_04

Nydelig bad

Badet er gigantisk. Eller rettere sagt: Dusjen er spesielt gigantisk.

Men her er det nok av boltreplass, gode såper, shampo og balsam, hårføner og ikke minst: Skikkelig kvalitetshåndklær!

Inni skapet på rommet er det minibar, glass, vannkoker, safe og selvsagt plass til å henge opp klær.

Så kommer det viktigste ved å bo på hotell: Søvnkvalitet. Hvordan er det med lys, lyd, temperatur og kvalitet på seng, sengetøy og puter?

Det mest negative er at Amerikalinjen kjører dobbeldyne. Men ellers er det en god seng som kanskje føles litt hard for noen, med to gode puter.

Perfekt søvnkvalitet

Temperaturen lar seg stille og du kan få det kjølig dersom du ønsker. Eller varmt dersom det er ønskelig. Husk at det ikke er gjort i en håndvending, men vi stilte ned temperaturen ved ankomst og da vi kom tilbake noen timer etterpå, var temperaturen perfekt til å sove i.

Store og gode blendingsgardiner gjør at du får det helt mørkt på rommet. I tillegg er det smartteknologi knyttet til lyset. Du kan kjøre litt lys, og går du inn på badet midt på natten med mørkt ellers i rommet, går kun minimalt med lys på. Genialt!

Siden vi hadde rom langt fra heis og med lite trafikk rundt rommet, så opplevde vi veldig lite støy fra utsiden av rommet. Det var ufattelig deilig å ikke bli vekket av kofferter som ble trillet i gangen før hanen galer.

Alt i alt så er dette tett opp til perfekt levert av Amerikalinjen, søvnkvalitet tatt i betraktning.

Amerikalinjen_06

Frokostbuffet til bordet

Vi var spent på frokosten som i forbindelse med koronarestriksjoner og smittevernhensyn var annerledes enn vanlig buffet. Her fikk man buffeten servert på et serveringsbrett på bordet. Vi kan trøste alle med at det gjør ingenting, for frokosten lever opp til forventningene den også.

På en standard servering får du litt brød, ost, skinke, eggerøre, bacon, salat, agurk, tomat, avocado, yoghurt med granola, litt frukt og smoothie. I tillegg kan du selvsagt få kaffe, te, eple- eller appelsinjuice. Eggerøren kan byttes ut med speilegg eller omelett om ønskelig.

Men her var alt veldig godt, med gode råvarer så du trenger egentlig ikke noe annet. Og som ikke det var nok, etter frokosten fikk vi litt "dessert" som inneholdt amerikanske pannekaker (selvfølgelig), croissant og litt kjeks.

Frokosten vil holde deg godt mett til lunsj, ikke tenk på det!

REKLAME: Skal du ut og fly? Finn de beste og billigste alternativene hos Momondo, Expedia eller direkte hos KLM eller Lufthansa.

Amerikalinjen_09

Amerikalinjen imponerer!

På hotellet er det en bar, Pier 42, som kan være et koselig avbrekk etter en shoppingrunde eller før middag. Restauranten, Atlas, ble kun testet til frokost.

Amerikalinjen anbefales på det aller varmeste, selv om det selvsagt ikke er blant de rimeligste hotellene i Oslo. Forvent en tusenlapp dyrere enn mange "vanlige" hoteller. Det er likevel ikke uforholdsmessig dyrt, faktisk så er det verdt hver krone.

For dette oser kvalitet.

PS! Oppholdet er ikke sponset eller betalt av andre.

Amerikalinjen_01