New York: The Beast og USS Intrepid

Bilde av speedbåten The Beast
The Beast – virkelig gøy!

Familievennlige attraksjoner i New York i flere av de neste bloggpostene. Vi valgte som nevnt tidligere å bo på New Jersey-siden, men alle tingene vi gjorde – var på Manhattan. The Beast og Intreprid var først ut.

REKLAME – linker merket i denne fargen er til våre samarbeidspartnere.

Turen var nøye planlagt med et utvalg attraksjoner vi ville gjennom på dagene vi hadde tilgjengelig. Siden noen av attraksjonene var avhengig av godt vær, måtte vi legge om planene flere ganger grunnet dårlige værmeldinger. Heldigvis var været langt bedre enn varslet, og vi fikk kun 2-3 mindre regnbyger. Første dag startet vi med å ta båten fra New Jersey over til Manhattan. Da kom vi rett ved Pier 81, Circle Line og Intrepid Air & Space Museum.

The Beast

The Beast var allerede pekt ut som en av hovedattraksjonene på vår tur til New York. Grønn speedbåt som kjører raskt utover Hudson River, ut til Frihetsgudinnen og så tilbake. På denne måten fikk vi sett det hele på en litt annen måte var planen. Og planen, den funket den!

Vi hadde ikke forhåndsbooket billetter på grunn av litt usikkert vær. Vi ønsket ikke å dra ut på båttur i pøsregn, så derfor avventet vi og kjøpte billetter på selve dagen. Valget falt på en combo-billett med både The Beast og hangarskipet Intrepid som er omgjort til et museum rett ved. Vi sparte rundt 500 kroner på å kjøpe dette samlet fremfor hver for seg.

Man får flott utsikt til Frihetsgudinnen fra båten.

The Beast var virkelig gøy! Den grønne speedbåten har god fart sørover Hudson River, og det både spruter og blåser om bord. Kapteinen tar også noen ekstra svinger for å få mest mulig sjøsprut mens høy musikk dundrer over anlegget. Båten kjører ned til Frihetsgudinnen der man blir liggende i ro slik at alle får tatt bilder. De legger seg til begge veier, slik at man får god utsikt, uansett hvilken side man sitter på. Etterpå er det lek i farvannet utfor Frihetsgudinnen, der bølgene skvulper opp og over de som sitter mest utsatt til. På vei tilbake er det også vannballonger og vannpistoler i bruk, så flere i vårt følge ble klissvåte!

REKLAME: Skal du ut og fly? Finn de beste og billigste alternativene hos Momondo og Skyscanner, eller direkte hos Lufthansa, Qatar Airways, TAP Portugal, Ethiad eller KLM.

Flott utsikt med Manhattans skyline!

Før avgang spurte vi hvor det var best å sitte med tanke på å ikke bli for våt, for våt blir man uansett. Vi ble fortalt at jo lenger forut i båten man satt, jo mindre vått ville det bli, mens de som satt akter ville bli ganske våte. Men: Ved avgang sto de for sikkerhets skyld og sprutet med en vannslange på de foran i båten. Anbefaler vi The Beast i New York? Så absolutt!

USS Intrepid

USS INTREPID

USS Intrepid deltok under andre verdenskrig og hangarskipet har en lang historie bak seg. Nå ligger det til kai ved Pier 86 i New York og er blitt museum. Selve båten er i seg selv et museum, og det handler mye om den amerikanske marinen. I tillegg er det flere flytyper utstilt på dekk, og akter i båten er romferga Enterprise utstilt. Dette var en prototype og det første romferga som ble bygget. Den var ikke bygget for å bli sendt ut i verdensrommet, men har foretatt andre testflyvninger. Den siste store attraksjonen på dette museet er ubåten USS Growler, der man kan gå inn i en ekte ubåt.

Her var det mye kjekt, men noen av tingene kostet ekstra. For eksempel noen kule simulatorer. Det var også rimelig kaotisk i kaféen, der mange ville kjøpe mat. Vi gikk ikke om bord i ubåten, men utforsket både selve Intrepid, romferga og flere av flytypene.

Greit å ha vært der, men den halve dagen var egentlig nok og jeg har ikke noe særlig behov for å gå igjen. Men interesant å være om bord på et ekte hangarskip!

Et par ord om såkalte sightseeing pass i New York: Har dere planer om å gjøre unna mange attraksjoner på få dager så kan dere spare store summer på slike pass. Da er gjerne transport med sightseeingbusser og båter inkludert, sammen med inngang til noen attraksjoner. Vi valgte å ikke kjøpe slike pass fordi det krevde et helt annet tempo og mange attraksjoner per dag. Det angrer vi heller ikke på i ettertid. Men skal du ha et aktivt New York-opphold, så kan det altså være penger å spare.

REKLAME: Skal du ut og fly? Finn de beste og billigste alternativene hos Momondo og Skyscanner, eller direkte hos Lufthansa, Qatar Airways, TAP Portugal, Ethiad eller KLM.