New York II: Overnatting

NYC_utsikt_web

Hotell? Leilighet? Manhattan? New Jersey? Brooklyn? Prøve AirBnB for første gang? Flere ting å tenke på når man skal velge overnatting i New York. Her er det vi valgte:

REKLAME - linker merket i denne fargen er til våre samarbeidspartnere.

Hoteller i New York er dyrt, spesielt på Manhattan, selv om vi fikk tilbud på hotell med basseng fra 1300 kroner per natt. De fleste lå likevel mellom 2000 og 3000 kroner, og vi vurderte lenge å bruke rundt 3000 kroner natten på overnatting. Men siden konseptet med turen var å bruke så lite penger så mulig på fly og hotell, så endret vi planer flere ganger. Første del av denne serien handler om å finne de billige flybillettene, og kan leses her.

Vi brukte god tid på å planlegge overnatting, så lang tid at det prisene steg for mye. Vi har atskillige hotellbookinger bak oss før vi til slutt falt ned på en AirBnb-leilighet på New Jersey-siden. Siden vi skulle dra med unger, på fem og åtte, så var det ønskelig med basseng, roligere omgivelser og et rom som vi slapp å få akutt klaustrofobi på ettermiddagene og kveldene. Og med kostbare små dobbeltrom på Manhattan i bakhodet, ble det til at vi bodde litt utenfor byen. Å bo utenfor Manhattan viste seg å ha noen fordeler, men også sine ulemper.

Hotell?

royaltonparkavenue

Førstevalget vårt var Royalton Park Avenue (Hotels.com), et flott hotell på Park Avenue med herlig svømmebasseng på "taket". Her hadde vi booket et stort dobbeltrom med to dobbeltsenger. Grunnen til at vi gikk bort fra dette var ene og alene prisen. Over 3000 kroner per natt ble for dyrt.

Vi vurderte lenge The Marmara Manhattan (Hotels.com) på Upper East Side. Her kunne vi få en suite på over 60 kvadrat til rundt 15.000 kroner, men de har ikke basseng. Vi ventet dessverre litt for lenge, og dette tilbudet forsvant før vi fikk booket. Vi vurderte også The Watson (Hotels.com), som også har basseng, som vi fikk en hyggelig pris på, men booket Best Western Bowery Hanbee Hotel (Hotels.com) som ligger i Chinatown. Her fikk vi en pris under 2000 kroner natten, med en juniorsuite, med soverom og oppholdsrom (sovesofa til ungene). Etter nøye overveielse droppet vi også dette, fordi flere klaget over mye støy fra gaten. Vi fikk også anbefalinger om Hilton Garden Inn Tribeca (Hotels.com), som er et flott hotell for familier.

Fornøyd med utsikten fra leiligheten!

Rom vs leilighet

Så hva gjør man så? Vi hadde aldri prøvd AirBnb før og syntes det var litt skummelt. Ikke var vi erfarne med å finne overnatting i New York heller. Og viktigst av alt: Vi visste at New York har innført begrensninger for hvordan man kan leie ut boligen sin via AirBnb. Blant annet må verten selv bo i enheten. Flere bekjente har fått sine bookinger kansellert med kort tid før avreise, og har dermed måtte betale dyrt for hotellrom istedenfor. Derfor kikket vi litt på New Jersey, både på hotels.com og på AirBnb. Et leilighetskompleks skilte seg ut, og kom faktisk opp begge steder: Monaco Apartments, Jersey City. Via hotels.com fikk leilighetene som var tilgjengelig der, ganske dårlig kritikk, grunnet "manglende resepsjon" og slitte leiligheter. På AirBnb skilte denne leiligheten seg ut, både i overkommelig pris, utseende og beliggenhet. Vi gikk for den og angrer ikke! (Se bildegalleri nederst)

REKLAME: Skal du ut og fly? Finn de beste og billigste alternativene hos Momondo, Skyscanner, BravoFly, Expedia eller direkte hos KLM.

Vår tanke var at ungene ville være trøtte om ettermiddagen og kvelden, og det var fint å trekke seg tilbake til et roligere område. Vi hadde ikke planer om å spise på fancy restauranter på Manhattan, og kunne like så godt spise på en av de mange restaurantene i nærmiljøet. Vi fikk basseng, treningsrom, biljardrom, lekerom og kinosal med på kjøpet. Prisen var rundt 2000 kroner per natt. Etter hektiske dager i storbyen var det både luftig og deilig å komme hit for å slappe av. Til nærmeste tog var det fem minutter å gå og rundt ti minutter til nærmeste båtterminal. Sentralt med andre ord.

Samtidig må vi innrømme at alt ikke var fryd og gammen med transport, for enkelte dager brukte vi veldig lang tid fra leiligheten til vi ankom der vi skulle. Spesielt i helgen tok det lang tid til området rundt Central Park, gjerne rundt én time per vei. Det er heller ikke gratis med tog, og du må ha ny billett på Manhattan. Bor du innenfor New York er det langt rimeligere med transport.

Andre hotelltips i New York (sponsede lenker fra Hotels.com)

Overnatting i New York på Manhattan som ikke altfor dyrt, og har plass til fire personer:

Pod 51

Hilton Garden Inn New York / West 35th St

Cambria Hotel New York - Chelsea

Hotel Belleclaire

Hampton Inn Manhattan / Times Square

Holiday Inn Express Chelsea

Hotel 31

Broadway Plaza Hotel

NB! Vi gjør oppmerksom på at ingen anmeldelser eller betalt for med mindre de er behørig merket. Men linkene til våre samarbeidspartnere er i denne fargen. Les mer om oss her.