Hotelltest: Eden Hotel Amsterdam

Tre ganger har vi testet Eden Hotel Amsterdam og det har levert langt over noen av anmeldelsene vi leste før første opphold.

«For et forferdelig hotell» leste jeg i en anmeldelse etter at jeg hadde bestilt fire netter på det samme hotellet uten avbestillingsmulighet. Akkurat da var hotellet under ombygging og oppussing, og det var grunnen.

Hotellet har tidligere hatt navnene Hampshire Hotel Eden og Hampshire Hotel Rembrandt Square som var to hoteller som var i samme bygningsmasse. I 2019 ble de imidlertid slått sammen til ett hotell – Eden Hotel Amsterdam.

Første gang dette hotellet ble testet var høsten 2016, og jeg har prøvd det om igjen både i 2017 og 2019. Første gang var det faktisk slik at jeg booket rom på Eden-delen, men fikk rom i Rembrandt Square-delen.

REKLAME: Skal du ut og fly? Finn de beste og billigste alternativene hos Momondo, Skyscanner, BravoFly, Expedia eller direkte hos KLM.

Flott rom

Beliggenheten er utmerket. Eden Hotel Amsterdam har utsikt mot elva Amstel og med operaen rett over elva på den ene siden. På andre siden er det ingen utsikt å skryte av, det vil si det går rett ut mot gaten som går forbi Rembrandtplassen. I denne gaten går det trikker, så det kan være lurt å være obs på dette når man får rom. Jeg anbefaler alle å få et rom så langt opp i etasjene som mulig, og inn mot bakgården. Der er det veldig stille! Trikkene lager en del lyd, men det går greit bare så det er sagt. De går heller ikke midt på natten.

Rommet var stort og flott, med en stor, skikkelig dobbeltseng, en arbeidspult og en lenestol. I tillegg var det plenty med skapplass og rommet har minibar. Sengen var veldig behagelig, med god dyne og puter. Og dermed var den delen av søvnkvaliteten ivaretatt. Temperaturen var også ok, og det skal kanskje ikke så mye til, da dette var november.

Badet er ikke stort, faktisk ganske lite, men det er likevel så effektivt utnyttet at man ikke tenker særlig over det. Badekar med dusj og toalett. Dusjen fungerte 100%.

Anbefalt hotell

Får du riktig rom er det stille og godt, men støy kan være litt irriterende enkelte steder. Trikkene er nevnt og mot en av bakgatene er det noen utesteder som kan støye litt. De ansatte er derimot veldig hjelpsomme og imøtekommende, og dersom det er ledig får du som regel byttet rom.

Frokost er ikke alltid inkludert i prisen, så sjekk dette ved bestilling. Tidligere kostet den rundt €15 dersom man kjøper det på forhånd, og rundt €19 kjøpt «i døren». Frokosten er en god hotellfrokost med godt utvalg av både varme og kalde retter. Litt stivt med 19 euro, samtidig som 15 er innafor sammenlignet med hva man får på restaurantene rundt. Det ligger dessuten bakerier i nærheten, og der kan man spare greit med penger på frokost. kunne man gå på et bakeri i nærheten og spare greit med penger på frokost.

Hortellet sett fra Amstel.

Prismessig er ikke dette helt lavbudsjett, da vi måtte godt over tusenlappen per natt flere av dagene, men sammenlignet med andre hoteller var dette noe av det mest prisgunstige vi fant, standarden tatt i betraktning.

Hotellet har blitt delvis pusset opp de siste årene og de fleste rommene vi har hatt, har vært moderne og flotte. Vi har iallefall ingenting å klage på slik som de andre anmeldelsene gjorde. Faktisk vil vi si at Eden Hotel Amsterdam så absolutt er et hotell i Amsterdam vi virkelig kan anbefale!

SPONSET: Her finner du gode tilbud på andre hoteller i Amsterdam!

LES OGSÅ: Hotel Eden som Ukens Hotell