Chicago: Greit og dyrt med elendig service

Chicago er en fin by som gjerne kommer litt i skyggen av andre amerikanske byer. Vi har bodd på hotell i Chicago.

Marriott Chicago at Medical District / UIC ble valget av flere grunner. Nærhet til United Center, hvor NHL-laget Chicago Blackhawks spiller, gode anmeldelser og et anerkjent hotell. Etter mange dager på veien og dårlige moteller var det tid for en avslappende natt på et godt hotell.

Selve hotellet er fint, men begynner å bli gammelt og noe slitt. Likevel er det langt over snittet i standard. Vi hadde bestilt et superior rom god tid i forveien, og det kostet oss 2500 kroner, for én natt. Da forventer du også at hotellet leverer. Her var det dessverre en del å trekke på.


72HourSale Image Banner 600 x 150

Rommet er fint og komfortabelt. Vi hadde et rom med to dobbeltsenger, noe som var unødvendig stort for vårt opphold. Men greit, det var det som var bestilt, betalt og ledig. Gode madrasser, skikkelig dyne, stort og romslig bad og ikke minst god aircondition og styring av temperatur på rommet. Selve rommet er det lite å utsette på.

Hotellet ligger, som navnet tilsier, i Medical District og man har et sykehus rett over veien. Eller sykehuskompleks med flere medisinske fasiliteter. Med de fordeler og ulemper det innebærer. Sykebiler døgnet rundt kan være sjenerende, for hotellet har gjort lite med tanke på lyd utendørs. Man hører sykebilene godt!

United Center, Chicago, IL

Men beliggenheten er også en fordel. Gangavstand til United Center hvor du kan se konserter, ishockey og basketball er for eksempel veldig aktuelt for mange. Det ligger en del restauranter i umiddelbar nærhet, mange italienske da dette kalles Little Italy. Hotellets restaurant, Ricks corner, holder også en rimelig god standard.

Så langt alt vel, men hva er det som trekker ned? Jo, servicen. Når du bor på et hotell til 2500 kroner per natt, så forventer du eksepsjonelt god service. Du forventer at hotellet er topp, på alle mulige måter. For vår del så leverte ikke hotellet varene. For i den stive prisen er ikke parkering inkludert. Den koster 43 dollar per døgn utenom. Skal du ha frokost er det nærmere 20 dollar ekstra. En natt med overnatting, parkering og frokost kommer altså på nærmere 3000 kroner. Beklager, men det er ikke hotellet verdt.

I tillegg virker de ansatte som noen rotekopper. Det ble mye lovnader som ikke ble fulgt opp og noen i reisefølget måtte forlate hotellet uten klær som var levert inn til vask. Dette uten at hotellet kunne redegjøre for hvor klærne var. Nærmere fire fire timer forsinket kunne klærne hentes, altså etter vi hadde sjekket ut og forlatt Chicago. Heldigvis hadde vi god tid, for vi brukte tre timer i kjøring for å få ut klærne i Chicago-rushet. Hadde vi hatt fly på dagtid, måtte vi forlatt klærne i Chicago, uten at hotellet gjorde noe mer enn å beklage og at vi slapp å betale rundt 20 dollar for vasken. Ikke veldig sjenerøst.

Marriott Chicago at Medical District / UIC er et flott hotell, men mangler det siste lille ekstra.

Gode alternativer til hotell i Chicago kan du finne på hotels.com eller her:

Travelodge Hotel Downtown

Club Quarters, Central Loop

Wicker Park Inn

Hampton Inn Majestic Chicago Theatre District

Renaissance Chicago Downtown Hotel

Hampton Inn Chicago Downtown

Hyatt Place Chicago-South/University Medical Center

Radisson Blu Aqua Hotel Chicago

Hotel Monaco Chicago

Virgin Hotels Chicago

Loews Chicago Hotel

Thompson Chicago

The Langham, Chicago

Chicago Premier Suites

 IMG_6314