Michelin-stjernelunsj i hjertet av London

Mat i toppklassen uten å betale skjorta? L'Atelier de Joël Robuchon i London har én stjerne i Michelin-guiden og lunsjen der er magisk.

Joël Robuchon er ingen hvemsomhelst, og hans restauranter verden over er kjente for god mat og flott atmosfære. Restauranten i London er intet unntak. Vi valgte en lunsj fordi det ville passe vårt budsjett best. Å spise lunsj på slike restauranter anbefales: Man får fantastisk mat og en utrolig opplevelse, for en ok penge. Dette viste seg å være tilfellet også her.

Restauranten ligger ikke langt fra Covent Garden, nokså anonymt utenfor. Rett ved siden ligger The Ivy, en ikke helt ukjent restaurant det heller. Inne i restauranten er det mørkt og moderne og litt på grensen til "tacky" uten at det vipper over. Personlig så likte vi veldig godt interiøret. Vi fikk plass ved bardisken, noe som passet vårt besøk ypperlig. Passe uformelt og man kan observere kokkene som tilberedte maten på flotteste vis.

Skal du ut og fly? Finn de beste og billigste alternativene hos Momondo, Skyscanner, BravoFly, Expedia eller direkte hos KLM eller SAS.

Vår sør-italienske vinkelner presenterte menyen som var spennende i utgangspunktet. Tre-fire retter for rundt 40 pund er helt innafor. Fireretteren består egentlig av to forretter, én hovedrett og to desserter. Vi følte at forrettene ikke var de mest spennende og fikk lov å gå for én forrett, to hovedretter og én dessert for et lite tillegg i prisen. Matchende vinpakke hører selvfølgelig med, og den anbefales. Her får du mye god vin for pengene!

JoelRobuchon6Vi gikk for røkt laks med wasabi-krem til forrett, men før vi fikk den ble det servert blomkålsushi med rødbete, som var en lovende start. Røkelaksen var utmerket med en smakfull krem ved siden av. Til denne fikk vi servert en hvitvin fra Domaine de Ménard, sørvest i Frankrike.

JoelRobuchon8Første hovedrett var den vi hadde størst forventninger til - torsk lyonnaise med sort trøffel - servert med San Marzano Verdeva Fuglia fra Sør-Italia. Innertier på mat og drikke. Perfekt stekt torsk som ikke ble servert hel, men delt opp i mindre flak.

JoelRobuchon11Andre hovedrett var Gyoza fylt med stuet viltkjøtt, champignon og en fløyelsmyk potetstappe som minnet mer om krem enn stappe. Ikke helt samme nivå som torsken, men defintivt helt oppe i toppsjiktet. Vinen var en chilensk rødvin fra Reserva Perez i Maipo Valley.

JoelRobuchon15Dessert gikk vi for ulike retter. En La Perle, som var et sjokoladeegg fyllt med is og hasselnøtter, og rødvinsposjert pære. Her ble vi servert ulike viner, der dessertvinen til sjokoladeegget sto fram som en soleklar vinner.

Maten: Her snakker vi toppklasse. Her er det bare å nyte de mange smakene, kombinert med utsøkt vin og god atmosfære. Blant de aller beste måltidene vi noensinne har smakt, og vi har jo smakt en del etterhvert. Gode råvarer foredlet frem til nydelig smaker og kunstnerisk utseende.

HOTELL I LONDON: Våre favoritthoteller per i dag er London House Hotel og The Shaftesbury Premier Paddington.

Pris: Å spise på en stjernerestaurant som dette er selvsagt ikke billig, men en fireretter med vinpakke koster altså i underkant av 750 kroner per person. Ingenting å klage på med andre ord. Her får du forholdsvis mye, og ikke minst velsmakende mat for pengene.

Hvis du vil slappe litt av etterpå, tilbyr restauranten en fin lounge/bar i øverste etasje med border både inne og ute på takterrassen.

Dette skrev Michelin-inspektørene om besøket: "Creative, skilled and occasionally playful cooking; dishes may look delicate but pack a punch. Ground floor 'Atelier' comes with counter seating and chefs on view. More structured 'La Cuisine' upstairs and a cool bar above that."

Adresse: 13-15 West St, Strand and Covent Garden WC2H 9NE
Telefon: +442070108600
Epost: info@joelrobuchon.co.uk
Hjemmeside: http://www.joelrobuchon.co.uk

[wpgmza id="6"]

500x500 City